Det finns en del som tycker att en personlig tränare inte är för dem. De kanske anser att det känns lite för mycket, som en överdrift, något som egentligen inte behövs. Men de flesta kan fundera över, och faktiskt inse, att se det finns många anledningar att använda sig av en personlig tränare.

Bra anledning att skaffa PT som nybörjare

Det finns egentligen gott om enkla förklaringar till varför en nybörjare inom gym och träning ska skaffa sig en personlig tränare. Vi förstår; det här med träning kan kännas läskigt många gånger. Du kanske precis börjat träna för första gången i ditt liv, eller för första gången på väldigt många år. Då är känslan kanske inte alltid så säker.

Just därför behöver du troligtvis någon som kan hjälpa och stötta dig. Se inte på en PT, eller personlig tränare göteborg som något från en amerikansk film där de står och skriker i ett gym att du ska göra hundra armhävningar till.

Nej, i Sverige handlar det snarare om lugna och stabila personer, som ger dig tips på hur du ska träna, äta och mycket annat. Då det är enkelt att man övertränar, eller tappat motivationen då man tränar fel och inte ser de resultat man önskar, kan en personlig tränare vara utmärkt för nybörjare.

Även erfarna kan skaffa personlig tränare

Men det finns även flera goda anledningar till att även de som tränat ett längre tag bör använda sig av en PT. Att träna är olika enkelt för olika personer. Vissa klarar av att nå sina mål direkt, genom att antingen gå på magkänsla, eller själva läsa på hur man ska göra.

Att gå ner från till exempel 100 kg till 80 kg är en sak. Det kan ofta räcka genom bättre kost samt promenader. Men vad bör man göra om man vill gå ner de där sista kilona? Eller rent av se till att få på sig de där läckra magmusklerna som man alltid har drömt om? Det är då en personlig tränare verkligen kommer in i bilden.

För den som redan tränat ett tag kommer en PT att vara utmärkt för att ta “det där sista steget”. Något som till exempel kan vara nödvändigt är en personlig tränares expertis om den mänskliga kroppen. Det här gör att du och en PT kan göra upp en plan om hur träning och kost bör se ut. Det är enkelt att fastna när man ska träna, därför kommer då en personlig tränare, som sagt, att kunna bidra med det där lilla extra.

Categories: PT

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *