Inom sjukvården är det otroligt viktigt att verktygen som används steriliseras korrekt mellan olika patienter och moment. Det är inte bara inom sjukvården som man behöver dessa verktyg utan även på laboratorium. Om inte detta görs på rätt sätt innebär det en säkerhetsrisk för alla inblandade. Det finns en rad olika steriliseringsverktyg men ett av de populäraste och främsta är autoklaven. Det är en maskin som används inom flera branscher där det är nödvändigt med sterilisering. Då undviker man infektioner inte bara inom sjukvården utan också när man gör diverse skönhetsingrepp och tatueringar. Är du inom någon av dessa branscher bör du alltså lära dig mer om autoklaven.

Så fungerar det

En autoklav ser vid första anblick ut lite som en diskmaskin. Det finns både mindre och större modeller beroende på vilket behov du har. Vissa har även USB-portar och säkerhetslås som förhindrar att obehöriga kan komma in och stjäla de verktyg och instrument som steriliseras. En autoklav har olika klassbeteckningar beroende på vad det är som ska steriliseras. Vissa maskiner klarar till exempel inte av att sterilisera textiler medan andra kan sterilisera vätskor. Därför är det viktigt att du är på det klara med exakt vad du kommer behöva sterilisera för att kunna välja ut en autoklav som täcker alla dina behov. En autoklav drivs med väldigt het ånga som har en temperatur på över 121 grader.

Var kan jag köpa en autoklav?

Det finns flera sajter på nätet som specialiserar sig på medicinsk utrustning som även säljer flera olika modeller av autoklaver. Räkna med att få betala minst 20 000 kronor beroende på vilken modell du vill ha. Ett stort plus med att välja en autoklav är att de har väldigt liten påverkan på miljön, något som är viktigt för många verksamheter och företag i dagens samhälle. Om du köper din autoklav av en verifierad medicinsk sida kan du även få hjälp med installationen. Dock är det sällan som detta ingår i inköpspriset så det är viktigt att du kollar upp detta med din säljare. Du måste tänka på att en autoklav kräver ganska mycket utrymme samt ett vägguttag så det kan vara bra att förbereda detta i god tid. Apparaten är tung så se till att den har en stadig bänk att stå på. Om du är osäker på vilken modell som passar dig bäst är det en god idé att fråga en säljare. De har bra koll på de olika maskinerna och kan även ge dig tips och råd när det kommer till installation och hantering. Det är viktigt att alla som ska använda autoklaven känner sig trygga med hur man hanterar den.

Categories: Rent

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *