För att lyckas på nätet behöver du sökmotoroptimera din blogg eller hemsida. Genom SEO kan din sida hamna högt upp på sökmotorernas rankning, vilket idag nästan är en förutsättning för framgång på nätet. 

SEO 

Sökmotoroptimering, SEO, handlar om att använda olika metoder för att bli högre rankad när en person googlar på ett särskilt sökord. Om du har ett företag eller om du har startat en blogg i syfte att tjäna pengar, måste du använda SEO för att lyckas. Det spelar ingen roll vilken bransch som du är i, konkurrensen är stor oavsett. Alla de stora bloggarna, de som kan leva heltid på att blogga, lägger ner stor tid på att sökmotoroptimera hela varumärket. Om du har ett företag i en större stad, som en frisörsalong eller bilverkstad, så är det också viktigt att göra vad du kan för att Google ska premiera just dig när en person söker frisör eller bilverkstad. Det finns mycket SEO som du kan göra själv, men ibland kan det vara klokt att också betala en SEO-konsult för att verkligen nå dina kunder eller läsare. 

1# Rätt besökare 

SEO handlar inte bara om att få många besökare, utan att få rätt besökare. Om du har många som går in på din sida, men du ändå inte tjänar några pengar, så innebär det att du inte riktar dig mot dina presumtiva kunder. Det är bättre med 1000 besökare per månad som sammanlagt “köper” för 10 000 kronor per månad, än att ha 20 000 besökare och knappt tjäna 1000 kronor. För att lyckas behöver du titta på dina sökord. Vad skriver du om? Vad verkar dina läsare vara intresserade av och vad säljer du? Fråga dig vad personer som är intresserade av dina produkter eller tjänster söker på för ord, och börja skriva artiklar om just de ämnena. 

2# Rätt rubrik 

Din rubriksättning är mycket viktigt. Dels berättar rubriken för sökmotorerna vad din artikel handlar om, dels så är rubriken det första som dina läsare ser. Även när de söker på Google. Ett tips är att använda siffror. Artiklar med siffror, som “11 tips för att gå ner i vikt” eller “3 ackordprogressioner du måste kunna” ger mer läsare än “Gå ner i vikt” och “Några roliga ackord”. Skriv tydliga och innehållsrika rubriker så att läsarna vet vad de får. 

3# Länkar 

Länkar är din sajts kontaktnät: ju fler länkar, desto större kontaktnät. Tänk på länkarna som på människor. Du bör både skaffa dig länkar till din sida, alltså att en annan bloggare länkar till dig, men också länka internt på din sida. Tänk dock på att bara satsa på bra länkar, bra kontakter. Sökmotor premierar inte överlänkade sidor från en massa bloggar, utan länkar från högt rankade sajter. 

Categories: SEO-tips

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *