Vill man utföra en enklare badrumsrenovering i sin hyresrätt är det oftast helt okej. Det finns många saker man faktiskt får göra, självklart i samråd med sin hyresvärd, för att få ett fräschare och trevligare badrum. Planerar man att bo kvar i många år kan det vara värt att lägga ner lite pengar för att verkligen trivas med sitt boende, även om man aldrig får tillbaka dom.

Sätta nytt kakel
En badrumsrenovering av enklare variant behöver nödvändigtvis inte innefatta att man byter ut materialet på väggarna men har man en sliten gammal plastmatta kanske man vill göra det ändå. Att sätta nytt kakel i en hyresrätt är helt okej men man kan tänka på att hålla det neutralt, välj gärna en vit, grå eller annan färg som inte sticker ut alltför mycket eftersom det även ska passa för den som ska hyra bostaden efter dig. Man bör också tänka på att man kan bli skadeståndsskyldig om vattenskador skulle uppstå så det är bra att anlita en hantverkare för att få det säkert.

Byta ut handfatet
Handfat tar upp mycket plats i ett badrum och är också bland det första man lägger märke till när man stiger in i rummet. Vill man byta till ett större, eller kanske hellre ett mindre så är även det helt okej. Har man ett litet badrum och behöver tillföra förvaringsmöjligheter kan man köpa ett handfat med tillhörande skåp så att man kan få undan handdukar och annat på ett smidigt sätt. Tänk på att utföra monteringen och badrumsrenovering Göteborg på ett korrekt sätt och ta hjälp om du känner dig osäker på hur man bör gå till väga.

Installera ny dusch

Givetvis vill man ha en fräsch och härlig dusch i sitt hem och har den gamla gjort sitt får man i en hyresrätt installera en ny. Kanske vill man bara uppdatera badrummet så det känns lyxigare och att sätta in exempelvis en dusch med dubbla munstycken kan öka känslan av exklusivitet utan att behöva genomföra en badrumsrenovering. Det kan också vara okej att byta ut duschdraperi mot duschväggar men då bör man först kontakta sin hyresvärd eftersom det kräver att man borrar i väggarna.

Vad man inte får göra

Även om det är tillåtet att göra en enklare badrumsrenovering när man bor i hyresrätt så kan det vara bra att ha koll på vilka delar man inte får göra. Det rör sig främst om stora åtgärder, som att slå ut väggar eller bygga en bastu, vilket förmodligen för dom flesta inte heller är aktuellt. Är man osäker på vilka regler som gäller för den bostad man bor i ska man alltid kontakta hyresvärden innan man gör något. Det mesta som gör att den får ett positivt lyft brukar dock vara tillåtet, förutsatt att det sker på ett säkert och korrekt sätt.

En enkel badrumsrenovering kan göra lika mycket för känslan som en omfattande, oavsett om man väljer att kakla om väggarna eller bara byta ut vissa delar så som handfat och dusch. För att göra badrummet mer personligt kan man även utan lov sätta upp hyllor att förvara sina parfymer och andra tillhörigheter på, det skapar dessutom ordning och reda.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *