Har du sett en idiotisk elinstallation någonstans? En installation eller omdragning som knappast gjorts av en elektriker – men som borde göras om av en. Ta kort på detta och spar det till kommande ”Årets elfel” för att kunna vinna fina priser. Under Elmässan i Kista har priset ”Årets elfel” än så länge delats ut två gånger.

År 2017 startade tävlingen ”Årets elfel”. En tävling som handlar om att skicka in bilder på rejäla elfel och sedan hoppas på att man vinner när vinnaren utses på Elmässan, som hålls i Kista.

Så här ser reglerna ut:

  1. Bilden som skickas in till tävlingen måste du ha tagit själv.
  2. Bilden mailas in till de som anordnar tävlingen (tidningen Elinstallatören)
  3. I och med att bilden skickas in ges även rättigheten till tidningen att publicera bilden
  4. Bifoga namn och kontaktuppgifter så att de kan kontakta dig vid vinst

År 2018 var sista anmälningsdag 28 september men detta kan självklart variera något år från år.

Priser

Under Elmässan i Kista kommer priserna att delas ut. Det är då tre priser och år 2018 var första priset en eldriven skruvmejsel från märket Wiah som elektrikerngöteborg.se använder. Utöver pris till första, andra och tredjeplats i tävlingen ges även ett röstningspris. Det är ett pris som lottas ut till alla som varit med och röstat på de olika bidragen.

Om Elmässan

Elmässan är den största mässan i Norden med fokus på belysning, fiber och elinstallationer för elektriker i borås. Det är en fackmässa som alltså primärt vänder sig till elektriker, tekniker och andra inom dessa branscher.

Från frukost till sen middag

För dig som är elektriker, eller av annan anledning har intresse för mässan, finns aktiviteter från tidig morgon till sen kväll. Börja dagen med frukostseminarium. Kvart över åtta på morgonen kör dessa igång och genomförs på flera platser samtidigt. De är i regel 30 – 45 minuter och kan vara en föreläsning likväl som en debatt. Ett exempel kan tas från 2018 då det på morgonen var debatt om arbetsmiljön på byggen. Bland annat medverkade Svenska Elektrikerförbundet (största förbundet för elektriker).

På dagen går det att besöka över 220 olika utställare som står i montrar runt om på mässan. Här kan du hitta inspiration, få svar på frågor och inte minst nätverka. Träffa folk med samma intresse och skapa ovärderliga kontakter inför fortsatta karriären. Under dagen genomförs även en rad föreläsningar från de två stora scener som finns på plats.

Det är även dagtid som vinnaren utses till tävlingen ”Årets Elfel”. En klar fördel är att som vinnare vara på plats och få ta emot det prestigefulla priset.

På kvällen blir det lite mer avslappnad tillställning. En kväll med branschmingel. Ett perfekt sätt att avsluta dagen kring god mat och människor inom branschen. Självklart kan nätverkandet fortsätta och möjligheten nya samarbeten växa fram. Men framförallt är det bara en tid att umgås och ha roligt.

Så ta med kameran och leta elfel och glöm inte att köpa biljetter till kommande Elmässa. Även om du inte vinner så har mässan mycket att bjuda på. Kanske blir du en vinnare ändå på ett eller annat sätt.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *