Även ett litet kök kan behöva renoveras och speciellt här finns många smarta saker man kan göra för att få ett bra resultat. För en köksrenovering av ett väldigt litet kök kanske man är begränsad rent storleksmässigt men fördelen är att man kan lägga en extra slant på smarta lösningar, istället för pengarna som går år till att fylla ut ett stort rum med köksinredning.

Vitvaror av modell mindre

Idag finns ett varierande utbud av alla typer av vitvaror och genom att byta ut dom gamla klumpiga varianterna kan man spara en hel del plats. Välj en kombinerad kyl och frys istället för dubbel, hitta en spis med smalare mått, och byt ut den stora diskhon mot en mindre.

Ännu ett alternativ är att välja en ugn som har inbygg mikrofunktion, så sparar man platsen för en annars ganska otymplig maskin. Fundera över vilka finesser och behov som finns och se till att kolla igenom utbudet noggrant. Det kanske kan vara värt några tusenlappar extra för produkter som gör att det blir plats över till andra saker.

Ljust och luftigt

I ett litet rum är det en fördel om man håller det ljust och försöker att få det så luftigt som möjligt. Det kommer ge en känsla av rymd även när storleken är väldigt liten. Ska man genomföra en köksrenovering i ett litet kök är det därför klokt att satsa på genomgående ljusa färger, både på väggar, i taket, på kakel och på inredningen.

Det kan kännas tråkigt och sterilt men man kan istället tillföra färg på andra sätt, till exempel genom gardiner, kökshanddukar och andra textilier i härliga färger. Ett annat tips är att välja öppen förvaring, för att öka på den luftiga känslan ytterligare. Ett exempel är att hitta några vanliga fina hyllor att montera upp bakom diskho och spis, istället för att välja klassiska överskåp.

Smart förvaring

I ett litet kök är det extra viktigt att tänka till när det kommer till förvaringen när man ska genomföra en renovering av kök i enskede. Kastruller, stekpannor, köksmaskiner och redskap, porslin och glas ska få plats, även om man inte har möjlighet att sätta in oändligt med köksskåp och lådor. Här är det särskilt viktigt att man tänker till redan i planeringsstadiet för att få plats med så mycket som möjligt.

Ett rullbord är ett bra alternativ för både för att få extra bänkyta men också plats för kökets nödvändigheter. Det kan enkelt rullas undan när det inte används och ställas mitt på golvet, likt en köksö, när det behövs för köksrenovering stockholm. En takhängd hylla är ett annat tips, där många av dom modeller som finns även fungerar som glashängare.

Att genomföra en köksrenovering i ett minikök kan vara en utmaning men resultatet kan definitivt bli både praktiskt och snyggt. Är man noggrann vid planeringen kan man få till många smarta lösningar både vad gäller förvaring och känsla i rummet. Tänker man dessutom till när det kommer till inredningen får man minst sagt ett funktionellt slutresultat av sin köksrenovering, och ett rum att både umgås och trivas i trots den begränsade ytan.

Categories: Hantverkare

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *