Att renovera badrummet är ett omfattande projekt och priset för renoveringen kan lätt rusa iväg. Därför kommer här tre tips på hur du kan spara in på hantverkskostnader och materialval. Pengarna du sparar kan du sedan spendera på andra saker som du har större behov av.

Det är lätt att svepas med av förväntan och av ambitionen att få till ditt nya badrum, när renoveringsplanerna väl börjar dra igång med badrumsrenovering stockholm direkt. För att slippa få en obehaglig överraskning på bankkontot bör du följa dessa tre tips innan, under och efter renoveringens gång.

Följ dessa tre steg för att spara pengar på din renovering

De flesta som ska genomföra en renovering har inte obegränsat med pengar och måste tänka på utgifterna. Du kan vidta aktiva och praktiska åtgärder för att strypa utgifterna genom att:

  1.  Börja med att göra en budget. Räkna på vad renoveringen får kosta som mest, alltså var din absoluta smärtgräns ligger rent ekonomiskt. När du har räknat ut det, bör du planera renoveringskostnaderna till omkring 15 % lägre än din smärtgräns. Då riskerar du inte att din budget spricker och orsakar dig ekonomiska svårigheter och du har samtidigt lite svängrum i din budget för eventuella oförutsedda utgifter. Renoveringsprojekt innebär nästan alltid oförutsedda utgifter av något slag.
  2. Ta reda på vilka material du vill ha i badrummet. Att välja material är en stor del av att renovera badrummet, men du kan även spara mycket pengar på att välja billigare material. När du listat ut vilka material du vill ha kan du därefter leta efter billigare substitut till det du vill ha och spara in en hel del på att välja ett substitut framför den äkta varan.
  3. Underlätta för hantverkarna. Du får inte själv renovera badrummet, men du kan underlätta för hantverkarna och göra en hel del förarbete. Du kan exempelvis rensa ut badrummet, montera bort badkaret eller duschen, ta bort tvättmaskinen, riva ner kaklet med mera. Då förkortar du tiden för hantverkarna och sparar pengar. Rådfråga gärna hantverkarna vad du kan och får göra om du är osäker.

Extra tips för att spara pengar

Sist, men inte minst kan du ta reda på om du kan använda dig av ROT-avdraget. Det är ett skatteavdrag som får göras av privatpersoner för renoveringar i hemmet. Har du ingen aning om hur ROT-avdraget fungerar kan du läsa mer om det på Skatteverkets hemsida.

Categories: Hantverkarn

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *